Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:25 21 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele primei etape a controalelor tematice desfășurate de ANSVSA. Ce sancțiuni au fost aplicate

ro

30 Dec, 2019 18:01 458 Marime text

De la demararea controalelor specifice perioadei, din data de 28 noiembrie, inspectorii sanitari-veterinari au verificat 5.946 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 1.292 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 361 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.491.746 de lei și emiterea a 4 ordonanțe de suspendare și o ordonanță de interzicere a activității.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 16.090 de kg de produse alimentare neconforme (carne și produse din carne, pește și produse din pescuit, brânză și produse lactate, produse de patiserie și panificație).

Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare pentru a fi distruse.

Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, menţionăm:
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar;
  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;
  • transportul de animale neidentificate, fără documente sanitare veterinare
  • transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar;
  • personal fără echipament de protecţie
ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară în perioada următoare, prin acţiuni de inspecţie şi control şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii