Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET penalizeaza tot ce prinde

ro

24 Oct, 2007 00:00 1846 Marime text
1193164592.jpg

Desi administratorii sunt la zi cu plata facturilor, furnizorul le percepe penalizari * Constantenii prefera mai mult sa se debranseze decat sa plateasca factura pentru caldura * Pentru a nu mai exista probleme, toate asociatiile de proprietari ar trebui sa aiba un fond de rulment

Presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari, Marcel Dragu s-a intalnit, ieri, cu administratorii de blocuri si cu reprezentantii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice. In cadrul intalnirii, s-au discutat aspectele neclare cu care se confrunta la ora actuala ambele parti. Liviu Popa, directorul de productie al RADET, a precizat ca exista foarte multe probleme intre Regie si proprietarii de apartamente. Acestea sunt legate mai mereu de functionalitate si de modul de informare. "Acum constantenii prefera mai mult sa se debranseze decat sa plateasca factura pentru caldura. Acest lucru aduce inconveniente celorlalti proprietari a caror factura creste pentru a acoperi surplusul de caldura" a mai adaugat directorul. Marcel Dragu a specificat la randul sau ca, din cauza proprietarilor care se debranseaza de la agentul termic, sufera intreg sistemul blocului. Pentru a i-se permite debransarea unuia dintre proprietari, acesta are nevoie de aprobarea celorlalti. Dragu le-a mai specificat celor prezenti, faptul ca, atata timp cat nu-si achita restantele si facturile la timp, penalizarile vor fi uriase si risca sa fie debransati. Presedintele UAP crede ca platile sunt intarziate la furnizori pentru ca asociatiile nu au un fond de rulment. "Chiar daca nu mai este obligatoriu, toate asociatiile ar trebui sa aiba un fond de rulment" a incheiat Dragu.

Sanctiuni pentru ca platesc

In alta ordine de idei, 90% din administratorii de blocuri prezenti la intalnire au avut mai multe nemultumiri pe ordinea de zi. Acestia s-au plans ca, desi sunt la zi cu plata facturilor, RADET-ul inca le percepe penalizari. Administratorii sustin ca din cauza unor erori de contabilizare a actelor, li se calculeaza penalitati abuzive care nu le apartin. "In 2004, RADET a facut calculul penalizarilor din anii anteriori incepand cu 2000. Acum chiar daca platesc anticipat, functionarii calculeaza factura cu tot cu penalitati. Cum este posibil ca un lucrator in domeniu sa greseasca in continuu si noi sa platim in plus" a precizat presedintele asociatiei nr. 190.

Scris de: {autor}Andrei LUCHIAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii