Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puiu Bordeiu cu prilejul lansării celei de-a doua cărţi dedicate mișcării legionare „Aprecierile pe care le-am primit mă fac să continui ce am început acum două decenii" (galerie foto)

ro

23 Jan, 2013 20:34 3554 Marime text
IMG_6224.jpgAula Bibliotecii Județene I.N.Roman a fost plină, miercuri seara, de zeci de constănțeni care au participat la o lansare de carte. Foști colegi, prieteni, profesori, dar și simpli admiratori ai istoriei au fost martori la evenimentul de lansare al volumului„Mişcarea legionară în Dobrogea a anilor 1932-1940", semnat de doctorul în istorie Puiu Dumitru Bordeiu.

Prof.univ.dr. Marian Cojoc, prof.univ.dr. Valentin Ciorbea - de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii Ovidius, şi dr. Corina Apostoleanu, de la Biblioteca Judeţeană au avut cuvinte de apreciere despre volumul dedicat mișcării legionare. „Suntem într-un moment rar întâlnit într-o sală, dedicată spațiului cultural. Profesorul Puiu Bordeiu nu este la prima experiență de acest fel. Avem în față o carte document. Este rolul unei cercetări de arhivă, începută cu mulți ani în urmă. Volumul de față va reprezenta un nou pas în formarea unei culturi, în care ironia și sarcasmul nu-și au loc", a precizat prof. univ. dr. Marian Cojoc, cel care a semnat și prefaţa volumului. La rândul său, prof.univ.dr. Valentin Ciorbea a catalogat volumul lansat drept o carte care „trebuie citită și recitită". „A compune despre adevăr este o muncă extrem de grea. Volumul de față are un spirit critic, deoarece autorul nu s-a limitat doar să așeze cronologic documentele. Această carte trebuie citită și recitită.

Dacă aș fi în juriul unui concurs, i-aș da un premiu", a menționat prof.univ.dr. Valentin Ciorbea. Profesorul Puiu Bordeiu a mulțumit tuturor celor care au venit la acest eveniment important. „Întâlnirea cu cartea scrisă este pasionantă. Prezența dumneavoastră aici într-un număr atât de mare o dovedește cu prisosință. Aprecierile pe care le-am primit mă fac să continui ce am început acum două decenii. De-a lungul timpului am studiat documentele din mai multe arhive ale țării. Am încercat să prezint fenomenul legionarismului obiectiv, evidențiind cele mai importante aspecte. Lucrarea este o carte de documente de arhivă, la care am avut acces și pe care am putut să vi le pun la dispoziție. Acest volum este o invitație adresată publicului la cercetarea documentelorde arhivă. Conține 220 de documente emise de autoritățile române, la care se adaugă alte acteemise de organizațiile legionare, dar și memorii semnate de unii lideri legionari. Nu este o carte nici de propagandă legionară, nici de anti propagandă. Este o carte de istorie", le-a spus celor prezenți, autorul volumului, Puiu Bordeiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 24 Jan, 2013 08:34 am inteles ca munca, cartea despre care vorbim, a acestui domn, este, citez : "o munca de arhiva".....normal , ca doar asta a facut, un securist adevarat, care .....dupa pensionare se dedica culturii......