Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea senatorului Şerban Nicolae. Cine abuzează de numărul de urgenţă 112 va avea telefonul restricţionat (document)

ro

02 Oct, 2019 00:00 1501 Marime text

Senatorul Şerban Nicolae (PSD) doreşte să modifice legislaţia privind numărul de urgenţă 112. Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea și funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă a fost înregistrată la Senatul României în data de 30 septembrie 2019.


Conform expunerii de motive, această propunere legislativă îşi propune să introducă măsuri suplimentare pentru îmbunătăţirea localizării apelurilor şi mesajelor de urgenţă, precum şi pentru protejarea accesului la SNUAU.


Propunerea instituie obligaţia comercializării pe teritoriul României doar a telefoanelor mobile care au preinstalată aplicaţia unică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru apeluri şi mesaje de urgenţă. Propunerea are în vedere un termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a modificărilor legislative, interval necesar pentru a putea asigura preinstalarea pe telefoanele mobile a respectivei aplicaţii.


Totodată, senatorul propune instituirea formei agravate de apel abuziv şi mesaj abuziv luând în considerare ipoteza ca acestea să fie de natură a bloca accesul la SNUAU pentru persoanele aflate în dificultate şi în situaţie de urgenţă reală. Faţă de persoanele care abuzează sau transmit mesaje abuzive de natură de a bloca liniile de acces către numerele 112, 113, 114 se propune instituirea măsurii restricţionării accesului la SNUAU de la respectivele posturi telefonice.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii