Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul de realizare a marcajelor rutiere continua

ro

25 Sep, 2003 00:00 853 Marime text

In perioada imediat urmatoare, vor fi vopsite peste 2.000 metri patrati de marcaje longitudinale si transversale pe bulevardul Alexandru Lapusneanu, intre bulevardul Ferdinand si Hotelul "Dobrogea" * Declaratia ii apartine directorului executiv al Directiei Servicii Publice, Ion Pilat, care a precizat, ca, in aceeasi perioada, se desfasoara programul de amplasare a elementelor navale decorative

Reprezentantii Consiliului Local Municipal au hotarat, zilele trecute, continuarea lucrarilor de realizare a marcajelor rutiere. Afirmatia a fost facuta de directorul executiv al Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei, Ion Pilat, care a mentionat ca decizia a fost luata deoarece timpul frumos permite continuarea lucrarilor. Astfel, vor fi continuate lucrarile de realizare a marcajelor pe bulevardul Alexandru Lapusneanu, intre bulevardul Ferdinand si Hotelul "Dobrogea" din Satul de Vacanta. Pilat a declarat ca suprafata care va fi vopsita va fi de peste 2.000 metri patrati. "Suprafetele care urmeaza a fi marcate cuprind 780 metri patrati de marcaje longitudinale si 1.300 metri patrati de marcaje transversale si diverse", a adaugat seful directiei.

Vedete militare, amplasate in municipiu

Un alt program care continua, in aceasta perioada, este acela de amplasare a elementelor navale pe teritoriul municipiului Constanta. "La aceasta data se desfasoara transportul navelor marinaresti intre mare si canalul Dunare - Marea Neagra, in zona Agigea. Dupa ce s-a realizat ecluzarea segmentului de canal in amonte de podul Agigea, ieri noapte, cele doua nave au fost andocate pe trailere si transportate pe uscat la intrarea in Constanta, dinspre municipiul Mangalia, unde se afla primul loc de amplasare a vedetelor", a precizat Pilat. Itinerariul va continua pe bulevardul Aurel Vlaicu, pana la intersectia cu bulevardul Tomis, unde va fi fixata cea de-a doua nava. In ceea ce priveste transportul special agabaritic al celor doua nave cu greutatea de aproximativ 70 de tone fiecare, cu inaltimi de 5 - 7 metri si latimea de 5,5 metri, Pilat a afirmat ca acesta a fost sustinut si prin efortul societatilor si regiilor abilitate, si anume: SC Electrica SA, Autoritatea Nationala a Drumurilor, RomTelecom si RATC. "Intentionam ca transportul sa se incheie astazi, intrucat amplasarea elementelor navale pe pozitie mai necesita si lucrari de excavatie si mobilizare de sol", a conchis directorul executiv al Directiei Servicii Publice. De asemenea, acesta a subliniat faptul ca, in cel mult trei saptamani, navele vor fi sablate, reparate si vopsite in culorile Constantei, urmand ca apoi sa fie iluminate si date in paza fortelor de ordine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii