Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza INHGA pentru debitele Dunării în perioada 17 - 24 februarie

ro

18 Feb, 2024 14:31 592 Marime text
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele trei zile ale intervalului până la valoarea de 7.500 metri cubi/secundă, staţionar în următoarea zi, apoi în scădere până la 7.100 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s), conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru perioada 17 - 24 februarie 2024.

În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Tr. Măgurele.

Specialiştii INHGA estimează un debit maxim al Dunării de 7.500 mc/s, în luna februarie, în timp ce debitul minim ar urma să ajungă la 4.800 mc/s, media multianuală a lunii fiind de 5.300 mc/s.

În ceea ce priveşte prognoza pe râurile interioare, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, Prut şi cele din Dobrogea, unde vor fi staţionare.

Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă,cu probabilitate mai mare pe râurile din vestul şi nord-vestul ţării.

Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

FotoreportajLacul Sărături Murighiol prinde viață la sfârșitul lui ianuarie! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii