Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Lacul Sărături Murighiol prinde viață la sfârșitul lui ianuarie! (FOTO)

ro

27 Jan, 2024 11:31 947 Marime text

La final de ianuarie Lacul Sărături Murighiol freamătă de viață! Și acest apsect este ilustrat de imaginile din cadrul materialului. 

Zona strict protejată Sărături Murighiol a beneficiat de măsuri de conservare a biodiversității prin realizarea unei infrastructuri necesare ce contribuie la înlăturarea presiunilor antropice asupra speciilor și habitatelor de importanță comunitară din zonă, în cadrul Proiectului „Conservarea zonei strict protejate Sărături Murighiol”, cod SMIS 2014+ 155801, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și implementat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.



Lacul Saraturi Murighiol se intinde intre localitatile Murighiol si Plopu, pe o suprafață de 87 hectare cu o lungime de 2 km și o lățime de aproximativ 500 metri și face parte din Rezervația Naturala Sărături.

Denumirea sa provine de la apele sarate de tip cloruro-sulfatic, ce sunt caracterizate de o mare diversitate a zooplactonului și a fitoplanctonului. Este de origine turcă și în traducere înseamna Lacul violet.


Citește și:

Fororeportaj ConstanțaLacul Siutghiol își dezvăluie frumusețea iarna (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii