Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele convoaie cu tehnică militară SUA au intrat în România (GALERIE FOTO)

ro

09 Feb, 2022 23:16 1686 Marime text

Ministerul Apararii Nationale anunță miercuri, 09 februarie, intrarea în țara noastră a primelor elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar.


Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  - Mihail Kogălniceanu.  



Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară a dispus măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.


Vor intra în țară trei convoaie cu câte 20 de camioane care transportă tehnica militară. Convoiul integral va înnopta în Vamă, urmând ca dimineața în jur de ora 06.00 să plece spre Mihail Kogălniceanu. 


Detașamentul Task Force (TF) Cougar va acționa pe teritoriul României, sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

 TF Cougar este constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).


 
Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România. 
 
Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce, se arată în documentul MApN.


 
Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

„În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați”, adaugă reprezentanții MApN.

Foto Facebook/ Ministerul Apărării Naționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii