Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari români la exercițiul multinațional ,,Anakonda 23”, din Polonia. Sunt anunțate convoaie cu personal și tehnică

ro

24 Apr, 2023 09:43 930 Marime text




Peste 400 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” și Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” vor participa la exercițiul multinațional ,,Anakonda 23”, ce va avea loc în Polonia, în perioada 28 aprilie - 18 mai.

 Militarii români se vor instrui alături de alte structuri din țări membre ale Alianței și partenere, exercițiul ,,Anakonda 23” reprezentând cea mai înaltă formă de instruire a Forțelor Armate Poloneze și unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO.

În acest context, începând de luni, 24 aprilie, convoaie cu personal și tehnică se vor deplasa pe căi de comunicații rutiere din garnizoanele Iași și Craiova în vederea participării la acest exercițiu, planificat încă din anul 2021., transmite MApN prin intermediul unui comunicat oficial. 

Batalionul ieșean, unitate din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, s-a înființat la data 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni”. În cei 28 de ani de existență, ,,Lupii Negri” au participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în cinci zone ale globului (Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan). De asemenea, militari din acest batalion au participat la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia, Bulgaria și Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, înființat la 15 septembrie 1994 prin reorganizarea Regimentului 26 Mecanizat „Rovine”, este continuatorul tradițiilor de luptă ale Regimentului „Rovine” nr. 26 înființat la data 1 aprilie 1880. „Scorpionii Roșii” au fost dislocați de 14 ori în teatre de operații din Europa, Asia și Africa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii