Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:06 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac „ Țara nu va deveni niciodată mai bună dacă dragostea și grija noastră pentru ea vor obosi“ (video)

ro

01 Dec, 2020 12:11 800 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de socializare un mesaj, cu prilejul Zilei Naționale a României.
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de socializare un mesaj, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Iată conținutul integral al mesajului transmis de Vergil Chițac:

Suntem împreună, iar asta e tot ce contează în clipe ca acestea. Faptul că ne avem unii pe alții și că vorbim cea mai frumoasă limbă din lume e suficient.

La mulți ani, România, la mulți ani dragi români! Iubiți-vă țara!, a transmis Vergil Chițac.

Un alt mesaj, tot cu prilejul Zilei Naționale a României, într-un format video, se află și pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța:

''Dragi constănțeni,

Celebrăm astăzi, mai modest decât de obicei, Ziua Națională a României.

Am celebrat această țară în vremuri cumplite pentru români – molime, războaie, înstrăinări și dictaturi.
Nimic nu ne-a răpus iubirea pentru ea. Nu abdicăm nici astăzi de la onoranta noastră datorie de a o iubi. Și nici de la responsabilitatea de a schimba ceea ce nu funcționează bine în ea.

Astăzi, mai mult decât oricând, ne gândim cu recunoștință la toți eroii din trecutul ei, de la general la soldat, de la om politic la dascăl, de la doctor la plugar.

Ne gândim cu recunoștință la cei care au murit în tranșee apărând-o și la cei care i-au asigurat supraviețuirea peste tot unde a fost nevoie de acte eroice – spitale, linia frontului sau pur și simplu vatra casei.

Ne gândim totodată la prezentul acestei țări și la ceea ce putem face pentru o viață de calitate a locuitorilor ei. Ne-am asumat în numele lor proiecte ambițioase, despre care credem cu adevărat că le vor face viața mai bună în următorii ani. În orașul nostru, Constanța, am demarat deja câteva din proiectele față de care m-am angajat public. Sunt sigur că cetățenii vor vedea diferențe în bine cât de curând.În fine, astăzi ne gândim totodată la copiii acestei țări. La obligația noastră de a le lăsa nu doar o țară mai bună, ci și o iubire sinceră pentru ea. Țara nu va deveni niciodată mai bună dacă dragostea și grija noastră pentru ea vor obosi.

La mulți ani, România!”, a transmis primarul Vergil Chițac.


Sursa foto-video: Facebook/ Primăria Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii