Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac prezent la inaugurarea Grădinii Senzoriale de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța (VIDEO)

ro

24 Nov, 2023 21:04 1127 Marime text
Foto: facebook/Vergil ChițacPrimarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat astăzi la inaugurarea Grădinii Senzoriale de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța.

„Astăzi am avut deosebita plăcere să îi vizitez pe copiii care învață la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța, cu ocazia inaugurării Grădinii Senzoriale, un spațiu natural cu scop terapeutic, în care cei mici își vor putea explora simțurile într-o manieră relaxantă.

Întotdeauna am sprijinit și aplaudat proiectele cu scop nobil și benefice cetățenilor, iar, când vine vorba de cei mici, sunt cu atât mai receptiv. Copiii, am spus-o și o să o spun mereu, sunt viitorul, sunt cei în care ne punem speranța când ne gândim la un viitor mai bun și e de datoria noastră să le asigurăm tot ceea ce au nevoie pentru a crește frumos, așa cum merită.

Proiectul inițiat de Grădinița nr. 33 are scopul de a satisface curiozitatea senzorială a celor mici, oferindu-le ocazia de a-și pune la încercare toate cele cinci simțuri: olfactiv, gustativ, auditiv, vizual și tactil. Astfel, pentru a oferi o experiență complexă, din Grădina Senzorială nu vor lipsi plantele aromatice, cele caracterizate prin diversitatea culorilor, dar și o alee terapeutică, în care copiii pot experimenta, desculți, o varietate de texturi: pietriș, piatră spartă, piatră de râu, fân, cărămidă, nisip, scoarță de copac și nu numai.

Astfel de activități de stimulare senzorială au un rol extrem de important pentru dezvoltarea memoriei multisenzoriale, întrucât creează un mediu propice pentru cei mici de a învăța și a se dezvolta armonios și nu pot decât să mă bucur să văd astfel de inițiative din partea instituțiilor locale.

A fost o onoare să particip la evenimentul de inaugurare și nu pot decât să felicit reprezentanții Grădiniței nr. 33 și pe toți cei implicați în proiect pentru inițiativă, originalitate, devotament și dedicare față de copii.

De asemenea, vreau să îmi arăt aprecierea și să mulțumesc atât Asociației Art-Music for People - Campania “Music for Autism”, fără de care nimic nu ar fi fost posibil, cât și trupei Cargo pentru implicarea în proiect!“ - a precizta primarul Vergil Chițac. 



Citește și. 

Dr. Stela Halichidis a câștigat!Primarul Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru punerea în executare a hotărârii judecătorești!

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii