Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Ciobanu, acuzat că-şi ară pământul cu tractorul primăriei Ioan Suciu - „Şi, care-i problema?!" (video)

ro

30 Mar, 2011 02:25 6021 Marime text
cap_7.jpgEdilul comunei Ciobanu a recunoscut că a folosit utilajul primăriei pentru a-şi ara terenul. Cât despre tractoristul trimis la „muncă suplimentară" în timpul orelor de program, Suciu a spus: „Trebuia să-l trimit în timpul lui liber?!"

Primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, îşi ară pământul proprietate personală cu tractorul primăriei, susţine preşedintele PDL Ciobanu, Tudorel Gurgu. Acest fapt nu i pare ieşit din comun edilului comunei Ciobanu, care a declarat la rândul său: „Şi, care-i problema?!".

Tudorel Gurgu are şi dovezi în sprijinul acuzaţiilor aduse social-democratului Ioan Suciu. Democrat-liberalul l-a surprins cu o cameră video pe angajatul Primăriei Ciobanu în timp ce ara cu tractorul din dotarea instituţiei terenul directorului căminului cultural, după cum ne-a declarat. „Am filmat tractorul de la primărie arând terenul directorului căminului cultural Stăncel Chivu şi ştiu sigur că şi terenul primarului, care se află un pic mai încolo, a fost arat cu utilajul primăriei. De fapt, toţi apropiaţii lui Ioan Suciu, din primărie, inclusiv viceprimarul, şi-au arat pământul cu tractorul din dotarea instituţiei", ne-a declarat Tudorel Gurgu.

Contactat telefonic, edilul din Ciobanu nici măcar nu a încercat să ascundă faptul că se foloseşte de utilajul primăriei pentru a-şi ara pământul. „Şi, care-i problema?! Da, am arat şi eu un hectar. Nu văd care este problema. Era o problemă dacă aram 50. Pentru un hectar e normal să ar şi eu cu tractorul că doar eu l-am cumpărat. Eu sunt agronom de profesie şi eu am cumpărat tractorul şi toate celelalte utilaje necesare. Unde a filmat, nici nu e terenul meu", ne-a declarat primarul din Ciobanu, ţinând să precizeze că motorina folosită la arat şi-a cumpărat-o singur.

„Acum ce să fac, să-mi dau demisia?!"

Tudorel Gurgu susţine că şoferul de pe tractor a fost trimis la arat pământul apropiaţilor edilului în timpul programului de muncă. „Şi, care-i treaba?! Trebuia să-l trimit în timpul lui liber?! Acuma ce să fac, să-mi dau demisia că am arat cu tractorul primăriei?!", a afirmat edilul din Ciobanu. De precizat că înregistrarea video realizată de către Tudorel Gurgu poate fi vizualizată integral în ediţia online a ziarului.

Reamintim că primarul comunei Ciobanu a ajuns în atenţia opiniei publice şi când consilierul său personal, Virgil Parocescu, şi-a făcut, la numai o lună după angajare, o firmă prin care a obţinut contracte pe bandă rulantă de la primăria condusă de cel pe care-l consilia. Ca prin minune, SC Iocosal SRL - firma consilierului primarului, cu sediul chiar în Ciobanu, a obţinut nu mai puţin de opt contracte consecutive de la primărie. A obţinut pur şi simplu pentru că valorile nu au depăşit pragul prevăzut de lege pentru a se organiza o licitaţie. Lucrările de infrastructură, căci acesta a fost obiectul colaborării dintre Iocosal şi primăria lui Suciu, au totalizat, potrivit unui proces verbal al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), nu mai puţin de 315.632,36 lei cu TVA inclus, adică peste trei miliarde de lei vechi. Dacă ar fi să calculăm, această sumă ar însemna de cinci ori pragul de 15.000 euro prevăzut de lege pentru procedura de încredinţare directă.

Şi-a luat teren pe merite de revoluţionar

De asemenea, un alt scandal în care a fost implicat Ioan Suciu a izbucnit în luna iulie 2010, când acesta şi-a trecut prin Consiliul Local un proiect de hotărâre prin care şi-a acordat un hectar de teren. Justificarea a fost că este deţinător al unui carnet de revoluţionar. Deşi mai mulţi locuitori ai comunei şi-au exprimat îndoiala cu privire la meritele de revoluţionar ale edilului Suciu, majoritatea aleşilor locali din Ciobanu a decis că primarului i se cuvine terenul clamat. Gurile rele au afirmat atunci că primarul ar fi luat teren în extravilan tocmai pentru că în acea zonă ar pica nişte eoliene. Primarul a infirmat însă, la vremea respectivă, această variantă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tot un ciobanean 27 May, 2015 08:12 de ce nu este filmat acum si dl gurgu ca tot este primar si are semanat sute de hectare din pasunea comunei, el si nepotul lui. sa dovedeasca cu acte de unde a avut atatia baloti de lucerna
  • nu conteaza 12 Apr, 2011 22:12 auzi gurgule , ai experientaasa doar asa iti racolezi si fetitele,vai ce impresionat esti tu se aceasta comuna, parca nici de mata nu-ti pasa asa de tare
  • sintem haliti 05 Apr, 2011 21:05 nu-i bun nici primaru asta nici presedintele pdl care se vede deja primar. nu stiu pe cine sa alegem la anu ca e vai de capu nostru. pdl, psd, pnl toti pana acum o apa chioara
  • tractoristu 31 Mar, 2011 21:23 nu`i bun de nik dal il plm are pamantu lui sa fie in stare sa asfalteze soseaua nu sa io bage lu mariana raseanu si sa`i bage banii in curr datii demisia primar incompetent,,
  • ion 30 Mar, 2011 18:53 SUCIU un borfas.
  • proxenet 30 Mar, 2011 15:13 Ce crezi ca este mai moral?Sa exploatezi un tractor sau o femeie?