Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au încetat procesul față de Ioan Suciu, fostul primar al localității Ciobanu. Dosarul, în apel

ro

26 Nov, 2020 00:00 1842 Marime text
  • Inițial, dosarul a fost soluționat de Judecătoria Hârşova, prin decizia 93/2020, prin încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Ioan Suciu.
  • În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului în care Ioan Suciu, fostul primar al localității Ciobanu, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și de instigare la infracţiunea de distrugere.

Inițial, dosarul a fost soluționat de Judecătoria Hârşova, prin decizia 93/2020, prin încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Ioan Suciu, pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi instigare la infracţiunea de distrugere, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

„S-a reținut în sarcina inculpatului că în perioada septembrie 2008-martie 2009, în calitate de primar al comunei Ciobanu, cu rea-credință, și-a îndeplinit defectos atribuțiile de serviciu, cauzând o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale persoanei vătămate (...), împotriva căreia a întreprins mai multe acțiuni nelegale care au condus la împiedicarea desfășurării activității, precum și producerea unor prejudicii materiale“, conform datelor oficiale.
 

„Nu există legătură de cauzalitate“

În motivarea deciziei, Judecătoria Hârşova arată că „între prejudiciul cauzat prin eventuala distrugere a turbinei eoline și a gardului împrejmuitor și fapta ilicită a inculpatului cu care a fost sesizată instanța nu există legătură de cauzalitate“.

„De altfel, expertul desemnat nu a putut identifica în evidențele contabile eventuală investiție cu gardul și nu s-a făcut dovada cu eventuale acte de proveniență că mijlocul fix evidențiat în contabilitatea firmei la contul 213 este exclusiv turbina eoliană. Cu privire la despăgubirile reprezentând contravaloarea construcției demolate , instanța constată că, potrivit actelor dosarului, aceasta ar fi fost edificată în anul 2004, în regie proprie, pe terenul proprietate privată al comunei Ciobanu, pentru care reclamanta nu a deținut și nu deține niciun titlu“, se mai arată în motivarea deciziei Judecătoriei Hârşova.

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.


Citește și

Virginia Uzun, fosta șefă a SPIT Constanţa, condamnată definitiv (Oficial)

Dare de mită în formă continuată (17 acte materiale)
Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA Constanţa, admis

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii