Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Suciu, fostul primar din Ciobanu, acuzat de abuz în servicu, a scăpat de dosar

ro

22 Jan, 2021 11:40 1446 Marime text

 
  • Decizie finală în dosarul lui Ioan Suciu, fostul primar al localității Ciobanu, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și de instigare la infracţiunea de distrugere!
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța au menținut decizia Hârşova, instanță care a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Ioan Suciu, pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi instigare la infracţiunea de distrugere, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
„S-a reținut în sarcina inculpatului că în perioada septembrie 2008-martie 2009, în calitate de primar al comunei Ciobanu, cu rea-credință, și-a îndeplinit defectos atribuțiile de serviciu, cauzând o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale persoanei vătămate (...), împotriva căreia a întreprins mai multe acțiuni nelegale care au condus la împiedicarea desfășurării activității, precum și producerea unor prejudicii materiale“, conform datelor oficiale.
  
În motivarea deciziei, Judecătoria Hârşova arată că „între prejudiciul cauzat prin eventuala distrugere a turbinei eoline și a gardului împrejmuitor și fapta ilicită a inculpatului cu care a fost sesizată instanța nu există legătură de cauzalitate“.
 
„De altfel, expertul desemnat nu a putut identifica în evidențele contabile eventuală investiție cu gardul și nu s-a făcut dovada cu eventuale acte de proveniență că mijlocul fix evidențiat în contabilitatea firmei la contul 213 este exclusiv turbina eoliană. Cu privire la despăgubirile reprezentând contravaloarea construcției demolate , instanța constată că, potrivit actelor dosarului, aceasta ar fi fost edificată în anul 2004, în regie proprie, pe terenul proprietate privată al comunei Ciobanu, pentru care reclamanta nu a deținut și nu deține niciun titlu“, se mai arată în motivarea deciziei Judecătoriei Hârşova.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii