Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:34 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Iohannis a conferit unui general-maior Ordinul Național Steaua României în grad de Ofițer cu prilejul Zilei Naționale a României

ro

21 Nov, 2017 03:57 4633 Marime text
Aseară a fost publicat în Monitorul Oficial al României, numărul 908, Decretul 1003/17 noiembrie 2017, prin care președintele României Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Ofițer, cu însemn de militari, generalului-maior inginer Ionel-Sorinel Vasilca, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Ordinul a fost conferit ”cu prilejul Zilei Naționale a României, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția personală avută la dezvoltarea și consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerințe în domeniul telecomunicațiilor speciale”.

 
Actul normativ este contrasemnat de primul ministru al României Mihai Tudose.

Reamintim că la 1 august a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de președintele României, în cadrul căreia Iohannis a propus Consiliului, și acesta a aprobat, eliberarea din funcție a generalului Marcel Opriș, directorul Serviciului, și a general-maiorului Ioan Balaure, adjunctul directorului.

De asemenea, la propunerea președintelui Klaus Iohannis, CSAT a aprobat numirea general-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca în funcția de director.

Generalul-maior ing. Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare şi şi-a desfășurat întreaga activitate de ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluției profesionale şi militare.

Până la 1 august a ocupat funcția de Adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii