Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:29 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia de la Caracal, în care au murit două fete, se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ce a scris Iohannis pe Facebook

ro

27 Jul, 2019 01:55 2594 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunţat, că a avut, în cursul zilei de ieri, 26 iulie, o serie de discuții telefonice cu ministrul de Interne Nicolae Moga, precum și cu directorul STS Ionel Sorinel Vasilca în legătură cu tragedia de la Caracal.
 
Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și le-a transmis că la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării care va avea loc marți așteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situației.
 
Președintele României subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii.
 
Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Atât timp cât corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă.
 
Totodată, preşedintele României, a scris, în această noapte, pe pagina sa de Facebook:
 
Demisiile tuturor celor care au gestionat greșit cazul de la Caracal, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii.
Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Cât timp corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit.
Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă.
Am cerut ministrului de interne și directorului STS ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și la ședința CSAT de marți aștept să-mi prezinte un prim raport asupra acestui caz.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii