Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă şi membrii Guvernului României s-au întâlnit astăzi cu secretarul general al Consiliului Uniunii Europene

ro

19 Apr, 2018 18:05 1243 Marime text

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 19 aprilie, o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Uniunii Europene, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, cu participarea membrilor Guvernului României.

În cadrul întâlnirii, șeful Executivului a trecut în revistă evoluțiile înregistrate pe toate palierele procesului de pregătire pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, exprimând, totodată, dorința aprofundării dialogului cu Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene, esențial pentru urmărirea evoluţiei negocierilor dosarelor de pe agenda europeană și pentru exercitarea eficientă a mandatului din primul semestru al anului viitor.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat obiectivul României de a juca un rol constructiv și de a susține, prin acţiunile întreprinse în timpul mandatului, eforturile de a întări consensul la nivel european.
 

„Guvernul României este angajat în avansarea procesului de pregătire a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, iar asigurarea condiţiilor necesare exercitării cu profesionalism a mandatului țării noastre reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului pe care îl conduc. Chiar în ședința de Guvern de ieri, am prezentat prima contribuție a României la programul comun de lucru al trio-lui compus din România, Finlanda și Croația cu scopul de a defini împreună ce putem face în cele 18 luni când statele noastre vor deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Mai mult decât atât, am implicat de la preluarea mandatului pe toți colegii din Executiv în procesul laborios de pregătire, invitând alături de noi Parlamentul României și Administrația Prezidențială în a participa la acest efort de cea mai mare importanță pentru țara noastră. Astfel, am finalizat nominalizările echipelor dedicate activităților din cadrul grupurilor de lucru intensificând, cu suportul Secretariatul General al Consiliului, activitatea de formare, pentru a ne asigura că reprezentanții noștri vor face față cu brio rolului pe care îl vor deține începând cu 1 ianuarie 2019. În acest sens, putem afirma că România este pregătită să își asume președinția din umbră a Consiliului pe perioada președinției austriece și privim discuția de astăzi ca o etapă extrem de importantă în ceea ce înseamnă acțiunile viitoare ale Guvernului României în acest proces de pregătire“, a afirmat șeful Executivului.


Continuând seria vizitelor la nivel înalt începute în luna ianuarie, când la Palatul Victoria a avut loc reuniunea Trio-ului de Președinții ale Consiliului Uniunii Europene România – Finlanda – Croația, prezența Secretarului General al Consiliului UE, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, la București va fi urmată, în cea de a doua jumătate a anului 2018 și începutul anului 2019, de vizitele reprezentanților instituțiilor europene (Secretarul General al Comisiei Europene, Conferința Președinților din Parlamentul European, Colegiul Comisarilor), ale unor state membre și ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, precum și de vizita Guvernului României la Bruxelles.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii