Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în Marina Română O femeie la comanda unei nave militare în misiune maritimă NATO. Cine este și ce navă comandă

ro

17 Nov, 2017 03:25 8013 Marime text
Pentru prima dată în istoria Marinei Militare Române, la sosirea dintr-o misiune internațională, pe dana portului Constanța, o voce feminină a raportat: ”Misiune îndeplinită”, după ce dragorul maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu” a încheiat, pe 15 noiembrie, participarea la operația NATO de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră.

Neobișnuitul raport a fost dat, în fața oficialilor civil și militari, personal șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, de căpitanul Delia-Doina Neacșu, prima femeie ofițer din Forțele Navale care a luat parte la o operație maritimă NATO în calitate de comandant.

Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine, alcătuită din dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” (DM-25), vânătorul de mine DS Edremit (Turcia) și dragorul maritim BS Shkval (Bulgaria), și-a încheiat activitățile planificate, în perioada 01-15 noiembrie, în Marea Neagră.

Navele au desfășurat acțiuni de instruire specifice, pentru consolidarea interoperabilității dintre echipajele navelor aliate.

De asemenea, au fost executate și exerciții în comun cu militarii din Georgia, în vederea dezvoltării colaborării regionale dintre statele membre NATO și statele semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.
 
Sursa foto: Facebook/FemeileDinArmataRomaniei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hani osman 18 Nov, 2017 09:42 Felicitări! In sfârșit si o femeie! La cat mai multe asemenea exemple. Mult succes!