Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Navotec, contract cu Forțele Navale pentru servicii adiționale la sistemul de propulsie al dragorului maritim 25

ro

05 Jan, 2023 00:00 1164 Marime text
Dragorul maritim 29, foto cu rol ilustrativ
  • Contractul a fost atribuit prin procedura negocierii fără publicare prealabilă, explicațiile oficiale referindu-se la faptul că este vorba despre „servicii adiționale pentru executarea contractului nr. A6/2987 din data 14.07.2022 «R.K. Sistem de propulsie cu modernizări la nava - dragor maritim 25» efectuate de prestatorul inițial comandate în conditiile stricte prevazute de directivă“.
Ministerul Apărării Naționale prin UM 02022 Constanța a atribuit companiei Navotec SRL Constanța contractul privind serviciile adiționale pentru sistemul de propulsie modernizat la nava dragor maritim 25.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea contractului pentru serviciile adiționale se ridică la 128.000 de lei fără TVA, față de cei 128.500 de lei fără TVA estimați inițial de autoritatea contractantă.
 
Contractul a fost atribuit prin procedura negocierii fără publicare prealabilă, explicațiile oficiale referindu-se la faptul că este vorba despre „servicii adiționale pentru executarea contractului nr. A6/2987 din data 14.07.2022 «R.K. Sistem de propulsie cu modernizări la nava - dragor maritim 25» efectuate de prestatorul inițial comandate în conditiile stricte prevazute de directivă“.
 
Amintim aici că, la începutul anului 2022, a fost anunțată semnarea de către Forțele Navale și Navotec a contractului pentru „Servicii suplimentare și adiționale pentru executarea contractului –RK/ Revizie majoră cu modernizări sistem propulsie la nava dragor maritim DM 30“, cu o valoare totală fără TVA de 615.000 de lei.
 
Despre Navotec
 
Compania Navotec a fost înființată, potrivit Confidas.ro – consultată pe 4 ianuarie 2023, în 1991 și are sediul social în Portul Constanța, Sector Nord, Parcela nr. 78, obiectul de activitate fiind reprezentat de repararea și întreținerea navelor și bărcilor.
 
Asociat majoritar și administrator este Dănuț Safciuc, urmat de Dumitru Radu Micu și Victor Alexandrov.
 
Potrivit Registrului Comerțului consultat la zi, numele lui Dănuț Safciuc se leagă de Navotec, la fel ca cel al lui Victor Alexandrov, în timp ce numele lui Dumitru Radu Micu se leagă și de Termomecanica SRL Constanța.
 
Cifrele Navotec, potrivit Confidas.ro, arată că în 2021 societatea a avut 13 angajați, profit peste 54.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 1,91 de milioane de lei, ultimele două valori fiind în scădere față de anul precedent.
 
Conform sursei citate, compania Navotec SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 17.344.340 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au încheiat contracte cu această societate se numără Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați, Garda de Coastă, Compania de Transport Public SA Arad, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dragorul maritim 39 afectat de explozia unei mine de război, pe Marea Neagră, intră în reparații! (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii