Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premianţii NASA proiectează o insulă în Marea Neagră

ro

20 Nov, 2008 03:00 723 Marime text

Grupul de copii membri ai Centrului de Cercetări al Elevilor din Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" a proiectat o insulă artificială în Marea Neagră.

Elevii au elaborat acest proiect în urma experienţei acumulate de-a lungul competiţiilor internaţionale desfăşurate în SUA, la baza NASA.

Performanţele micilor constănţeni i-au făcut celebri, aceştia au fost numiţi de americanii de la NASA „fenomenul Constanţa" pentru ceea ce au realizat alături de profesorul şi coordonatorul lor, Ion Băraru.

Insula va fi amplasată în dreptul localităţii Gura Portiţei, la cinci kilometri de ţărm. Complexul Medusa Crabs va cuprinde un turn multifuncţional, dar şi un ansamblu hotelier şi ştiinţific ultramodern. Insula va avea şi o capacitate de 600 de locuri pentru turişti şi personalul lucrător, care vor asigura finanţele  necesare activităţilor ştiinţifice.

Medusa Crabs este un proiect destinat dezvoltării ecologice marine, bazat pe o arhitectură ştiinţifică de ultimă oră, care are în vedere studierea ambientului Mării Negre. Iniţiatorii proiectului au sprijinul Fundaţiei „Dan Voiculescu" şi aşteaptă şi un ajutor din partea Consiliului Local. Pentru a-şi face cunoscută munca, profesorul Băraru şi elevii săi au prezentat proiectul în faţa aleşilor locali. Edilul Radu Mazăre a ţinut să sublinieze faptul că municipalitatea le-a fost mereu alături premianţilor NASA şi că le-a sponsorizat drumul până în Statele Unite ale Americii. „Sunt convins că fizicianul Alexandru Mazăre ne înţelege munca. Trebuie să ştiţi că aceşti tineri sunt elevi extraordinari, care vor studia în străinătate, pentru că în România nu au  condiţii. Însă, se vor întoarce acasă. Vă rog să vă adunaţi forţele pentru a ne ajuta", s-a adresat profesorul Băraru consilierilor locali. Ultimul cuvânt l-a avut, ca de obicei, primarul: „Sper să vă întoarceţi acasă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii