Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porturi închise, drumur blocate, localităţi fără curent şi ambulanţe înzăpezite Ce-au văzut constănţenii în coşmarul alb din Codul Portocaliu (galerie foto)

ro

21 Dec, 2012 00:44 2707 Marime text
04_cod_utilaj_dezapezire.jpgLa mijlocul acestei săptămâni, iarna şi-a intrat în drepturi la Constanţa, unde a poposit deodată cu două coduri: galben şi portocaliu de ninsori, viscol şi intensificări ale vântului. În această perioadă, ninge viscolit, iar viteza vântului ajunge peste 70 km/h la rafală. Mai mult, vizibilitatea a scăzut sub 200 metri şi izolat sub 50 metri. În următoarele zile vremea va fi geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. În aceste condiţii Instituţia Prefectului Constanţa a activat Centrul de Coordonare a Intervenţiei, care va funcţiona în regim de 24/24, până la revenirea la starea de normalitate. Pe 19 decembrie, a fost activată şi Gruparea Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă al judeţului Constanţa.

Drumuri blocate, persoane şi ambulanţe înzăpezite

Ieri, au fost închise mai multe căi de comunicaţie, printre care DN3 Băneasa- Deleni şi DJ 394 Pecineaga - Dulceşti. De asemenea, mai multe persoane au rămas cu maşinile înzăpezite pe drumurile judeţului: patru maşini pe DN3 Urluia - Deleni - Pietreni, DJ 391 Negru Vodă - Cotu

Văii), două ambulanţe pe DJ 292 Medgidia - Peştera şi DN 38 pe Constanţa - Moviliţa, un tir blocat pe DJ 308 între Ciocârlia şi Lanurile, un autobuz cu 50 de persoane şi un autoturism - pe DJ 391 între Osmancea şi Mereni, trei autoturisme blocate pe DC 86 între Sibioara şi Năvodari. Nu s-a circulat pe DJ 222 Peştera - Pietreni. Furtuna de la Marea Neagră a închis şi porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia, dar şi Canalul Dunăre - Marea Neagră pe km 0 - 15. Pe toate drumurile judeţene şi naţionale s-a circulat în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit parţial de polei şi zăpadă.

Ucraineni, cazaţi la Primăria Mangalia

Tot ieri, partea bulgară din frontiera româno-bulgară din Vama Veche a blocat intrarea spre Republica Bulgaria. În aceste condiţii, 40 de ucraineni, care se îndreptau spre Varna, unde intenţionează să îşi petreacă vacanţa, au fost aduşi la Primăria Mangalia unde li s-a asigurat condiţii de cazare şi hrană.

Vacanţa a început mai devreme cu o zi pentru elevi

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile au fost suspendate cursurile la mai multe unităţi şcolare di judeţ. Astfel, deja au intrat în vacanţă elevii de la Şcoala Gimnazială 23 August, de la Liceul Cobadin şi unităţile arondate, dar şi de la unităţile arondate liceului Negru Vodă.

Localităţi fără curent electric

În dimineaţa zilei de ieri, echipele Enel au reuşit să realimenteze localităţilor care au fost afectate de avarierea liniilor de înaltă tensiune din sudul litoralului provocată în seara zilei de miercuri de viscolul puternic. Avaria Enel a fost declanşată de vântul puternic care a antrenat în galopaj conductoarele liniilor de înaltă tensiune. În acelasi timp, au fost afectate şi reţele electrice de medie tensiune din judeţul Constanţa. Sunt nealimentate total 5 linii de medie tensiune şi 4 parţial, 121 posturi de transformare, fiind afectate 15 localităţi Dulceşti, Moşneni, Pecineaga, Vânători, 23 August, Schitu, Bărăganu, Potârnichea, Moviliţa, Topraisar, Miriştea, Osmancea, Ciobăniţa, Limanu şi Vama Veche.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Axinte Gheorghe 21 Dec, 2012 14:00 Aste sunt conditiile de iarna, bine ca a venit, asta vara nu a plouat deloc. Ne vom descurca intr-un fel sau altul. la Multi Ani tuturor.