Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:18 28 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Numărul cetățenilor ucraineni care au intrat în România în ultimele 24 de ore, în scădere față de ziua precedentă

ro

26 Aug, 2022 09:50 398 Marime text
Control la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăÎn data de 25.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 362.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 91.000 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 129.039 de persoane, dintre care 13.194 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 3,20% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 25.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.079.173 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:
  • 53 de fapte ilegale (39 de infracţiuni şi 14 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 36.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea,
  • nu s-a permis ieşirea a 44 cetăţeni români din diferite motive legale.

„Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii