Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste douăzeci de mii de angajați MAI, în misiuni de menținere a ordinii publice

ro

22 Feb, 2020 17:21 1799 Marime text
Peste 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alți angajați ai MAI au fost angrenați, zilnic, în misiuni de menținere a ordinii publice, combatere a activităților antisociale și intervenții în situații de urgență, în ultima săptămână.

Peste 900 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant și au fost depistați 129 de urmăriți național și internațional.

În această perioadă au fost peste 14.800 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care anunțau fapte ce țin de competența structurilor de ordine publică ale MAI.

Poliția a organizat, la nivel național, peste 1.600 de acțiuni ordonate în urma cărora au fost prinși în flagrant 937 de autori ai unor infracțiuni.
De asemenea, au fost constatate 69.106 contravenții și aplicate amenzi în valoare de 25.496.204 lei.

Pe linie rutieră au fost organizate 831 de misiuni de patrulare și s-a acționat cu 292 de dispozitive radar. În acțiunile desfășurate au fost reținute 4.751 de permise de conducere și 1.727 de certificate de înmatriculare.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii judiciari au fost identificați 401 de autori în dosarele penale aflate în evidență cu autori necunoscuți. De asemenea, au fost identificate 129 de persoane urmărite național sau internațional.

Jandarmeria a asigurat măsurile de ordine publică la 185 manifestări, nefiind înregistrate incidente pe timpul desfășurării misiunilor.

De asemenea, efectivele de jandarmerie au fost angrenate în executarea altor tipuri de misiuni din competență, constând în prevenirea faptelor antisociale, punerea în executare a mandatelor de aducere, cercetare și documentare.

Pentru supravegherea, monitorizarea și controlul frontierei de stat, în cele 65 de puncte de trecere a frontierei au acționat în medie, zilnic, 1.400 polițiști de frontieră, iar în cele 81 de sectoare au acționat, cca 4.300 polițiști de frontieră cu 1.006 mijloace de mobilitate.

În ultima săptămână au fost înregistrate peste 11.000 situații de urgență care au necesitat intervenția pompierilor și paramedicilor.

În perioada menționată, angajații IGSU au efectuat 906 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au identificat 102 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.  Au fost aplicate 3.080 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.569.752 lei. 

Inspectoratul General de Aviație a executat, cu 10 aeronave, 87 de misiuni aeriene, dintre care 83 aero-medicale de tip SMURD.

Ofițerii și agenții Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat 44 de acțiuni cu forțe sporite în urma cărora au fost depistați 67 de cetățeni străini cu ședere ilegală în România.  

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a soluționat 40.673 de cereri de eliberare a documentelor de identitate.

La nivelul Direcției Regim Permise și Înmatriculări a Vehiculelor au fost emise 21.517 permise de conducere și 38.479 certificate de înmatriculare.
Direcția Generală de Pașapoarte a emis peste 30.200 pașapoarte, dintre care peste 27.400 pașapoarte simple electronice și peste 2.800 pașapoarte simple temporare.

Redăm în continuare câteva exemple de acțiuni desfășurate de structurile MAI în ultima săptămână.
  • În data de 13 februarie a.c., polițiștii au prins în flagrant, în urma unor activități investigative și de filaj, două persoane bănuite de punerea în circulație a unor sume mari de bani falși. Asupra celor bănuiți a fost descoperită suma de 16.000 de euro, bani falși, iar în urma perchezițiilor desfășurate la un complice al celor doi a fost descoperită suma de 73.820 de euro, în bancnote false, dar și un pistol cu 16 cartușe.
  • În data de 17 februarie a.c., la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat - judeţul Dolj, poliţiştii de frontieră au depistat cincisprezece cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în ţară, fiind ascunși în remorca frigorifică a unui camion condus de un cetăţean grec.
  • În cursul zilei de 17 februarie a.c.,  a avut loc în localitatea Mădăraș, din județul Satu Mare, un accident rutier produs între un autoturism și un microbuz. Inițial, având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roşu de intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Acesta a fost dezactivat la scurt timp, întrucât cei 8 pasageri erau conștienți și nu prezentau probleme medicale grave. Pentru investigații amănunțite și monitorizarea necesară în urma impactului, 7 dintre ocupanți au fost transportați la spital.
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii