Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

ro

27 Jul, 2018 00:00 3244 Marime text
Ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi cuprinde şi un proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii şi a organigramei Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa. Astfel, se solicită o suplimentare de 133 de posturi, de la 2.855 la 2.988.
 
Prin Adresa nr. 27048 din 9.07.2018 înregistrată la Consiliului Judeţean Constanţa cu numărul 18548 din 10.07.2018, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa înaintează autorităţii administraţiei publice locale, în vederea aprobării, statul de funcţii al unităţii sanitare. Faţă de cel aprobat în 2017, se solicită o suplimentare cu 133 de posturi, de la 2.855 la 2.988.
 
Astfel, pe baza referatelor de necesitate întocmite de şefii de secţii şi aprobate de conducere, se solicită suplimentarea cu 69 de posturi pentru activitatea spitalului finanţată de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa.
 
Alte 33 de posturi sunt solicitate pentru crearea unei noi structuri, respectiv Compartimentul de îngrijiri paliative din cadrul Secţiei Oncologie. De menţionat că această structură va deveni operaţională după avizarea şi aprobarea modificării structurii organizatorice a spitalului de către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Constanţa. Posturile sunt necesare pentru fosta „Casa Soarelui“. În aceste 33 de posturi sunt incluşi medici, asistenţi medicali, infirmieri, brancardieri etc.
 
Potrivit expunerii de motive, alte trei posturi vor fi înfiinţate pentru structura UPU - SMURD - punct de lucru Băneasa, pentru a asigura continuitatea activităţii medicale de specialitate. Patru posturi vor fi create pentru Centrul de Sănătate Mintală copii, în vederea dării în folosinţă a staţionarului de zi.
 
Vor fi înfiinţate 23 de posturi pentru medicii rezidenţi, repartiazaţi în anul 2018 de către Ministerul Sănătăţii să îşi desfăşoare stagiile de rezidenţiat în cadrul unităţii. În final, mai este creat un post asistent autopsier pentru Serviciul Judeţean de Medicină Legală - creşterea activităţii compartimentului prosectură.
 
Centralizatorul posturilor suplimentate cuprinde: opt posturi medici, 49 de posturi asistenţi medicali, 27 de posturi infirmiere, 7 posturi brancardieri, 8 posturi îngrijitoare, 11 alte posturi (registrator medical, kinetoterapeut, logoped, fizician, băieşiţe, fiziokinetoterapeut) 23 de posturi de medici rezidenţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii