Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane refugiate din Ucraina, în Gara de Nord din București. Spațiu special amenajat (VIDEO)

ro

09 Mar, 2022 12:59 1543 Marime text
Imagine Gara de Nord București
  • Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că personalul feroviar al Sucursalelor Regionale CF Iași, Cluj și București depune eforturi susținute și se implică activ în demersurile întreprinse la nivel național, în vederea preluării fluxului tot mai mare de refugiați, care sosesc din Ucraina. 
 
 Astfel, reprezentanții CFR S.A. anunță că sectorul de exploatare al SRCF Iași s-a mobilizat operativ pentru amenajarea unui peron provizoriu pentru asigurarea condițiilor necesare de transbordare a călătorilor care vin din Ucraina. 
 

Toate acțiunile și demersurile sunt adaptate la cererile de trafic solicitate de reprezentanții Căilor Ferate din Republica Moldova și Ucraina, dar și ale CFR Călători.

 
Spațiu destinat persoanelor refugiate în Gara de Nord din București


În ceea ce privește Gara de Nord din București că urmare numărului mare de refugiați sosiți în Capitală, a fost amenajat un nou spațiu destinat special persoanelor refugiate, în holul caselor de bilete clasa a II-a.
 
În acest moment, sunt amenajate trei spații destinate persoanelor refugiate din Ucraina, unde sunt asigurate, până la preluarea acestora de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, condițiile necesare staționării temporare – apă, ceaiuri, sucuri, fructe, produse alimentare calde și reci, hrană pentru copii și bebeluși, produse de igienă, precum și servicii de asistență socială și medicală, asigurate de voluntari și ONG-uri, care sunt permanent alături de zecile, dacă nu sutele, de familii refugiate care sosesc în Capitală.









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii