Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Călători Aproximativ 100 de refugiați din Ucraina sosesc astăzi la București

ro

27 Feb, 2022 14:09 1567 Marime text


Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează duminică, 27 februarie, că, în cadrul Gării de Nord București, s-a organizat primirea, preluarea și asigurarea asistenței necesare pentru aproximativ 100 de refugiați, care sosesc astăzi în București, cu trenurile operatorului național CFR Călători.

În cursul zilei sunt programate să sosească în Gara de Nord 5 trenuri de călători - IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662 - care vin din direcția Iași și Suceava.

Persoanele din Ucraina vor fi preluate de personalul de pază al gării, conduse la Sala de Așteptare- spațiul destinat special persoanelor refugiate- unde vor beneficia de apa și hrană. 

Persoanele vor fi ulterior preluate de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

„Menționăm faptul că pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor, prin intermediul punctului de informare, amenajat în fața Biroului de Informații, de pe peronul central, iar prin difuzoare vor fi transmise informații în limba engleză, în legătură cu existența spațiului amenajat în Sala de Așteptare, pentru persoanele refugiate, și a puctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană și pot oferi informații suplimentare.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, prin personalul feroviar din gări, va asigura permanent, în aceste zile,  îndrumare și asistență tuturor pasagerilor sosiți din Ucraina, astfel încât, împreună cu autoritățile locale și centrale, să putem gestiona în cele mai bune condiții fluxul de pasageri sosiți din zonele de graniță ale României”, potrivit CFR S.A.

foto: pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii