Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru salvarea oilor, alte două decupaje în nava răsturnată în Portul Midia (galerie foto)

ro

27 Nov, 2019 13:22 2053 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a declarat că astăzi se vor efectua alte două decupaje în puntea superioară a navei pentru a facilita accesul personalului de interventie, apoi se vor evacua restul de ovine rămase în viață.

La ora actuală, avem șase medici veterinari (trei voluntari si trei din cadrul ANSVSA) la bordul  epavei care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase de salvatori rapid, apoi sunt predate și transportate cu ambarcațiuni la mal.

Oile evacuate de pe nava eșuată sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă și în momentul în care își revin, se transportă cu mijloc de transport autorizat la ferma de proveniență, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA.
 
Reamintim că o navă încărcată cu oi era în pericol de scufundare în Portul Midia, din județul Constanța. Alexandru Mezei, directorul Autorității Navale Române a cofirmat informația pentru cotidianul ZIUA de Constanța. Este vorba de nava Queen Hind. Nava era încărcată cu 14.600 de oi.

„În sprijin avem la fata locului colegii de la Politia de Frontiera cu o ambarcațiune cu polițiști de Frontieră care asigură zona și intervin la solicitare. De asemenea trei remorchere de la Arsvom cu 30 de oameni și 9 scafandrii. Încă de la început am beneficiat de sprijinul tuturor armelor”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Sursă foto: ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii