Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Midia. Pregătiri pentru ranfluarea navei Vântul îngreunează manevrele cu macaraua (galerie foto)

ro

28 Jan, 2020 10:55 2246 Marime text
Până la acest moment s-au sudat 7 din cele 12 grinzi ce fac parte din sistemul suplimentar de întărire a bordajului epavei.

Ritmul de lucru este determinat de complexitatea lucrărilor și de starea vremii.

Ieri a fost ceață, iar astăzi bate vântul ceea ce îngreunează manevrele cu macaraua GSP Granit care are capacitatea de a ridica grinzile respective și prin urmare se găsesc soluții alternative, dar care necesită mai mult timp.

Se estimează că vor suda inclusiv în ziua de joi așa că începerea verticalizării ar putea fi vineri.

Operațiunea se va executa doar pe timpul zilei.

S-a inspectat și măsurat concentrația de gaz din compartimentele navei și s-a emis permisul de GAS FREE de către Capitanie. Asta e procedura standard în orice operațiune în spațiu închis sau cu flacără. 

Întreaga opearțiune comportă riscuri, dar ele sunt evaluate și se iau măsurile de eliminarea a lor. În fiecare tură lucrează un supervizor HSE care face instructajul echipei ce intră în tură și care continuă monitorizarea pe întreaga durata 24/7. În fiecare tură este cel puțin un supervizor HSE (health, safety and environement).

Sursa foto: GSP 

Citește și: 

UPDATE Portul Midia. Pregătiri pentru ranfluarea navei. Scafandrii execută lucrări de pregătire a corpului epavei pentru ridicare (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii