Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci oferte depuse pentru scoaterea cadavrelor și ranfluarea navei din Portul Midia

ro

13 Dec, 2019 11:22 1673 Marime text​Directorul CN APM Constanța, Daniela Șerban susține o conferință de presă, în care, printre altele dorește să mulțumească pentru știrile corecte din presă. 

"Vă mulțumesc frumos pentru contributia și știrile corecte pe care le-ați dat în presă", a menționat Daniela Șerban. 

"Astăzi am depus la Camera de Comerț să ne dea certificat pentru situația de urgență. Suntem gata cu caietul de sarcini. În momentul în care cei ce vor câștiga licitația pentru ranfluarea navei, să nu blocăm șenalul din Portul Midia. Nu știu în ce măsură vor fi scoase aceste animale. Trebuie să avem în vedere și ce dane vor fi puse la dispozitie. Nu vrem să dureze mai mult de 30 de zile", a declarat directorul CN APM Constanța. 

Directorul CN APM Constanța, Daniela Șerban a mai  declarat că există cinci oferte pentru scoaterea cadavrelor din Portul Midia. Cele cinci oferte sunt pentru tot pachetul, inclusiv ranfluarea. În total sunt 635 de tone de animale. Sunt cinci firme, printre care două firme românesti, o firmă din Grecia, una din Turcia și una din Gibraltar. Nu se pot depune contestații la licitații din pricina faptului că se va da certificatul pentru situații de urgență. 

60.000 de euro a cheltuit până în prezent CN APM Constanța în Portul Midia în monitorizare, curățare în jurul navei și alte operațiuni. Ieri au ieșit de sub apă 18 oi și au fost scoase de scafandri. 

Amintim că, în duminica alegerilor, pe 24 noiembrie 2019, o navă cu 14.600 de oi la bord s-a scufundat în Portul Midia, din judeţul Constanţa.

Nefericitul eveniment s-a petrecut fix în ziua alegerilor prezidenţiale din România, dar asta nu scuză modul în care s-a gestionat situaţia.


Ministrul de interne, Marcel Vela, a dispus să îi trimită pe secretarul de stat Raed Arafat şi pe inspectorul general IGSU, Dan Paul Iamandi, la Portul Midia, pentru a supraveghea modul în care autorităţile locale controlează situaţia.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii