Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paradă militară de 1 Decembrie 2019. Câte mijloace tehnice vor fi

ro

22 Nov, 2019 12:33 3633 Marime text

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave, vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Tot în Bucureşti va avea loc duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.


Repetiţiile pentru Parada militară deschise reprezentanților mass-media vor avea loc după următorul program:

- miercuri, 27 noiembrie, de la ora 09.45, la Terenul de instrucție Ghencea (acces din Șoseaua Antiaeriană nr. 4-6, începând cu ora 9.00). Precizăm că antrenamentul din data de 29 noiembrie a fost anulat.

- sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 09.00, în Piaţa Arcul de Triumf. Precizăm că antrenamentul din data de 23 noiembrie a fost anulat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii