Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatorul de turism TUI revine pe litoralul romanesc

ro

16 Jul, 2009 02:53 874 Marime text
TUI, unul dintre cei mai mari operatori germani de turism, s-a hotărât să revină pe litoralul românesc, după câţiva ani de absenţă. 

Anunţul a fost făcut de primarul Radu Mazăre, în urma unei întâlniri pe care acesta a avut-o cu reprezentantul TUI şi cu şefa ANAT, Corina Martin.

„Eu am vrut să vă anunţ atunci când lucrurile vor fi sigure 100%, dar, în principiu, nemţii vor să revină în Mamaia şi pe litoralul românesc. Chiar dacă suntem în condiţii de criză mondială, staţiunea Mamaia li se pare o destinaţie suficient de atractivă încât să deschidă puncte noi ca şi destinaţii turistice. În principiu, lucrurile vor fi închise într-o perioadă de două - trei săptămâni de acum încolo, întrucât ei deja tipăresc ofertele turistice pentru anul viitor. Doresc să revină cu turişti nemţi în staţiunea Mamaia în următorii doi - trei ani, după care, dacă lucrurile merg bine, să se extindă şi în restul litoralului. Nemţii sunt încântaţi de felul în care arată staţiunea Mamaia, de posibilităţile de agrement de aici", a declarat primarul. Mazăre a mai spus că a discutat cu cei de la TUI şi le-a expus proiectele sale de viitor: pasarela, pasagerele, agrementul nautic şi teleschiul, insula de agrement, insuliţele din Marea Neagră şi canalul dintre mare şi lac. „Doresc ca în oferta turistică să prezinte şi toată paleta de evenimente care au loc în staţiunea Mamaia", a mai spus şeful administraţiei publice locale. Edilul a mai spus că şi multitudinea de cluburi de noapte de pe litoral a reprezentat un punct în plus în decizia celor de la TUI de a reveni pe litoralul românesc. „TUI-ul, împreună cu Asociaţia Litoral, trebuie să stabilească detaliile tehnice despre charter-ul care va deservi turiştii nemţi care urmează să vină în staţiunea Mamaia. Este important să avem şi sprijinul ministerului, atât pentru promovarea în Germania şi pe toată piaţa pe care o deserveşte TUI, cât şi într-o asigurare oarecare a charter-ului care va deservi venirea acestor turişti. Cei de la TUI s-au orientat către hoteluri de trei şi patru stele, dar nu înspre hoteluri foarte scumpe. Le-am promis reprezentanţilor TUI că, dacă vor veni cu turişti în Mamaia, mă voi ocupa personal şi le-am garantat că în capetele de sezon vor avea deschise 70 - 80% din facilităţile turistice din staţiune. Mă refer la terase, magazine, cluburi şi aşa mai departe", a mai precizat Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii