Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai vinde haine sau pantofi Divizia lui Giurcă se apucă de reparat maşini

ro

24 Mar, 2011 03:14 2519 Marime text
paza_Lucian_Giurca_001.jpgUna dintre firmele înfiinţate de Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Constantinescu, s-a reprofilat.

Este vorba despre SC Divizia Logistic SRL Constanţa. Înfiinţată pe 7 ianuarie 2011, societatea are ca obiect principal de activitate „comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei", asociaţii persoane fizice ai firmei fiind Divizia de Pază SRL cu 70% din beneficii şi pierderi, şi Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa cu 30%. Din Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 945/22.III.2011, aflăm că, începând cu 1.03.2011, SC Divizia Logistic SRL şi-a înfiinţat un punct de lucru cu sediul în Constanţa, pe strada Celulozei nr. 2. De asemenea, Direcţia de Pază a Judeţului şi Divizia de Pază SRL, prin administratorul Lucian Titi Giurcă, au hotărât că obiectul de activitate pentru punctul de lucru nou-înfiinţat va fi „întreţinerea şi repararea autovehiculelor". Cu alte cuvinte, SRL-ul Direcţiei de Pază a Judeţului înfiinţat pentru a vinde haine şi încălţăminte s-a reprofilat pe reparaţii de maşini. De altfel, directorul Giurcă ne-a declarat anterior că este posibil ca Divizia Logistic să vândă echipamente de pază sau vânătoare. Întrebat despre acest nou obiect de activitate pentru sediul de pe strada Celulozei, Titi Giurcă a precizat că societatea se va ocupa de reparaţii auto atât în ce priveşte autovehiculele din dotarea instituţiei, cât şi ale altor doritori, contra cost. Obiectivul declarat al conducerii paznicilor judeţeni este ca activitatea SRL-ului să devină profitabilă. „Va fi un atelier de reparaţii auto. Încă nu am dat drumul la activitate, pentru că mai avem de obţinut autorizaţia de la ARR (n.r. Autoritatea Rutieră Română). Vom repara atât autovehiculele instituţiei, majoritatea destul de vechi, însă scopul este de a găsi şi alţi colaboratori, astfel încât activitatea să devină rentabilă. În ce ne priveşte, instituţia noastră are un parc de maşini învechit. În afară de patru maşini Aveo (n.r. Chevrolet), majoritatea sunt Dacii «Zâmbetul lui Iliescu». Din păcate nu putem înnoi parcul auto al instituţiei din cauza ordonanţei de Guvern care ne interzice acest lucru, dar nici prin Programul Rabla nu le putem valorifica pentru că cerinţa este ca vechimea lor să fie de minim 10 ani, iar maşinile din dotarea instituţiei au o vechime de opt ani", ne-a declarat şeful Direcţiei de Pază a Judeţului.

A pierdut contractul de la Braşov

În acelaşi număr al Monitorului Oficial la care am făcut referire s-a publicat şi hotărârea SC Divizia de Pază SRL, al cărei unic asociat este Direcţia de Pază a Judeţului, de a închide punctul de lucru de la Braşov, începând, de asemenea, cu data de 1 martie 2011. Într-o ediţie anterioară relatam că pe 20 decembrie 2010 SC Divizia de Pază şi-a înfiinţat un punct de lucru la Braşov, cu sediul pe bulevardul Eroilor nr. 17, mai exact în sediul clădirii SC Modarom SCM (Societate Cooperativă Meşteşugărească). Directorul Titi Lucian Giurcă ne-a declarat la momentul respectiv că Divizia de Pază avea la Braşov 130 de agenţi de pază, angajaţi din localitate. În ceea ce priveşte sediul ales, în clădirea Modarom, Giurcă a afirmat că a fost un fel de schimb pe schimb, Modarom-ul punându-le la dispoziţie un spaţiu ca să-şi deschidă punct de lucru, Divizia oferind la schimb pază. Referitor la decizia de închidere a punctului de lucru de la Braşov, Giurcă susţine că a închis „taraba" pentru că a fost reziliat contractul care susţinea activitatea firmei în acel oraş. A refuzat însă să spună dacă înţelegerea contractuală fusese încheiată cu Modarom sau cu alt agent economic ori cu altă instituţie publică de pe plan local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii