Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:45 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Titi Lucian Giurcă a demisionat din funcția de director a Direcției de Pază Constanța. Cine va asigura conducerea instituției

ro

24 Jul, 2017 16:49 3549 Marime text
Potrivit unei declarații a lui Claudiu Palaz, vicepreședinte al CJC, pentru ZIUA de Constanța, Titi Lucian Giurcă, care ar fi tras în aer cu un pistol cu aer comprimat in urmă cu doua zile, a demisionat din funcţia de director. Mai mult, acesta nu va mai lucra în cadrul Direcţiei de Pază.

Demisia a fost confirmată și de Titi Lucian Giurcă, acesta precizând pentru ZIUA de Constanța că regretă cele întâmplate. 

”Am aruncat o imagine urâtă asupra instituției și mi-am dat demisia de onoare” a declarat Giurcă pentru ZIUA de Constanța. 

Conform CJC, atribuțiile vor fi preluate de Sebastian Rancichi, cel puțin până la următoarea ședinta de CJ când se va decide cine să asigure interimatul. 

În ceea ce îl privește pe Valentin Oprică, în prezent este suspendat. Se așteaptă concluziile controlului efectuat în cadrul Direcției Județene de Pază. 

Reamintim că, Polițiștii Secției 1 din Constanța au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, care conducea un autovehicul al unei instituții publice din Constanța fiind sub influența băuturilor alcoolice - 0,56 mg/l - constatare ulterioară a polițiștilor S.R. - și care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. De asemenea, în mașină se afla un alt bărbat de 40 de ani, care se pare că se afla și el sub influența băuturilor alcoolice, care deținea o armă de tip airsoft și manifesta cu aceasta un comportament agresiv în traficul rutier. În cauză, oamenii legii au procedat la conducerea la poliție și audierea celor doi, șoferul fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar pasagerul sancționat cu 2000 lei și confiscarea armei de tip airsoft.
 
Şoferul este Valentin Oprică, de 27 de ani, angajat al Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa. Bărbatul de 40 de ani este Titi Lucian Giurcă, director al Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa.
 
Ulterior cercetărilor, Valentin Oprică a fost amendat cu suma de 3000 de lei şi i s-a făcut şi un dosar penal. Asta în timp ce Titi Lucian Giurcă a fost amendat cu suma de 2000 de lei şi i s-a confiscat pistolul.

În urma evenimentelor în care a fost implicat şeful Direcţiei de Pază al Consiliului Judeţean, Titi Lucian Giurcă,  președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu a demarat în paralel cu ancheta organelor abilitate o anchetă administrativă internă.

 "Nu voi tolera niciunui angajat fapte care sa aduca prejudicii de imagine institutiilor statului. Directia Judeteana de Paza este o institutie unde ordinea si corectitudinea trebuie sa primeze. Reprezentantii acesteia trebuie sa se comporte in concordanta cu normele legale si morale. Nu accept si nu voi accepta niciodata fapte de aceasta natura din partea niciunui reprezentant al Consiliului Judetean Constanta", declara şeful CJC, Horia Ţuţuianu.

UPDATE: Oficial de la CJC 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Tutuianu, a dispus un amplu control la Direcția Județeană de Pază. Ca urmare a incidentului în care a fost implicat Lucian Giurca, directorul direcției și-a depus, astăzi, demisia. 

Atribuțiile lui Lucian Giurca vor fi preluate temporar de către Sebastian Rancichi, directorul Direcției Generale Administrare Domeniul Public și Privat-Autoritatea Județeană de Transport. Acesta va asigura funcționarea Direcției Județene de Pază până la prima ședința de Consiliu Județean, când va fi desemnată o conducere interimara. 
 
 “Am dispus Corpului de Control, dar și Compartimentului Audit, o verificare atât a activității Direcției Județene de Pază, cât și ai indicatorilor economici și finaciari. Aștept raportul celor două organe de control în cel mai scurt timp. În ceea ce privește incidentul de vineri, am spus-o și o repet: Direcția Județeană de Pază este o instituție unde ordinea și corectitudinea trebuie să primeze. Reprezentanții direcției trebuie să se comporte în concordanță cu normele legale și morale. Nu voi tolera niciunui angajat fapte care să aducă prejudicii de imagine instituțiilor statului. În cazul în care se constată că domnul Lucian Giurca a încălcat legea, organele abilitate vor luă măsurile ce se impun”, a precizat președintele Consiliului Județean Constanța.  

În ceea ce îl privește pe Valentin Oprica, Inspector de Securitate în cadrul Diviziei de Pază, acesta a fost suspendat temporar din activitate. O decizie fermă va fi luată după finalizarea anchetei interne. 

În urma verificărilor efectuate astăzi, s-a constatat că cei doi reprezentanți ai Direcției Județene de Pază, surprinși de organele de Poliție în cursul zilei de vineri, nu se aflau în interes de serviciu.  
  

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Comportament agresiv în traficul rutier Titi Lucian Giurcă, şeful Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa, în atenţia Poliţiei Rutiere

Şeful Direcţiei Judeţene de Pază ar putea fi demis de preşedintele Consiliului Judeţean

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii