Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi restricţii pentru cei care vor să obţină permisul de conducere

ro

10 Nov, 2016 12:31 2615 Marime text
Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro.
 
Interdicţia eliberării carnetului de şofer pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră.
 
Astfel, Guvernul şi-a propus să completeze legislaţia în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluţia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul "Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020". Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere şi încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naţionale în domeniul siguranţei rutiere.
 
Din momentul în care Guvernul va schimba legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii