Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava – școală „Mircea” revine în Portul Militar Constanța cu o zi înainte de a împlini 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române

ro

16 May, 2022 09:42 1388 Marime text
Bricul Mircea. Foto: facebook/Forțele Navale RomâneNava – școală „Mircea” va acosta luni, 16 mai, ora 17.00, în Portul Militar Constanța.

Sosirea navei școală la Constanța va avea loc cu o zi înainte de ziua în care velierul va împlini 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române.

Nava încheie încheie primul marș internațional de instrucție de anul acesta. 

Conform Forțelor Navale Române, aceasta a plecat la data de 24 martie, având la bord 92 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Pe parcursul celor 54 de zile de marș, nava-școală „Mircea” a efectuat escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia.

De asemenea, nava a participat la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète” - Franța și la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania, mai precizează sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii