Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava-școală „Mircea” a plecat din portul militar Constanța, în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din acest an

ro

06 Jun, 2022 14:37 1637 Marime text
Nava Școală Mircea. Foto: ZIUA de ConstanțaNava-școală „Mircea” a plecat luni, 6 iunie 2022, din portul militar Constanța, în cel de-al doilea marș internațional de instrucție din acest an, misiune dedicată împlinirii, anul acesta, a 150 de ani de învățământ românesc de marină.

Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, la bordul navei se află 92 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și opt studenți străini de la academiile navale din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și USA.

„Marșul va avea o durată de 54 de zile, timp în care velierul, simbol al Marinei Militare Române, va acosta în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta), Alexandria (Egipt).
Pregătirea tinerilor cadeți la bordul navei-școală „Mircea” are ca scop formarea deprinderilor specifice în profilul profesional al studenților prin executarea de roluri și atribuții specifice la bordul navei, sub îndrumarea cadrelor didactice și a instructorilor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” - au precizat reprezentanții Forțelor Navale.

Pe lângă misiunea de formare a viitorilor ofițeri ai Marinei Militare Române, velierul își va asuma și misiunea de reprezentare și de promovare a tradițiilor marinărești ale Forțelor Navale Române, participând la „Regata Iacobus” în porturile Genova (Italia) și Valencia (Spania).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii