Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:00 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național al Marinei Române, comemorare a eroilor marinari din Delta Dunării și de pe fluviu

ro

22 Sep, 2021 14:05 435 Marime text
  • Programul manifestării a cuprins ceremonialul religios și depunerea de flori la Monumentul Eroilor Marinari, la mormântul Lt. col. Mihai Drăghicescu și la cel al M. m. pr. Otto Angelescu, din Cimitirul Multietnic Sulina.
În perioada 20-22 septembrie 2021, s-a desfășurat la Sulina manifestarea anuală dedicată comemorării eroilor marinari din Delta Dunării și de pe fluviu, organizată de Muzeul Național al Marinei Române și de Liga Navală Română, sub tutela Statului Major al Forțelor Navale.

Programul manifestării a cuprins ceremonialul religios și depunerea de flori la Monumentul Eroilor Marinari, la mormântul Lt. col. Mihai Drăghicescu și la cel al M. m. pr. Otto Angelescu, din Cimitirul Multietnic Sulina.

O bună parte a activității a fost dedicată unui simpozion, cu tema „Momente marcante din istoria Marinei Române”, având ca obiectiv promovarea profesiei de marinar militar și a tradițiilor de luptă ale Fortelor Navale Române. În fața profesorilor și elevilor Liceului „Jean Bart”, dr. Andreea Croitoru, șef Secție Istoria Marinei și dr. Silvia Ioniță, muzeograf la MNMR, au descris faptele de arme și realizările obținute de militarii români, de-a lungul veacurilor.

Întâlnirea a fost moderată de președintele Ligii Navale Române, filiala Constanța, Cam. fl. (rz.) dr. Aurel Constantin. La finalul manifestării, Bibliotecii orășenești „Jean Bart” din Sulina i-a fost donat un pachet cu volumele despre istoria Marinei Române, realizate de colectivul științific al MNMR.

Sursă foto: Facebook.com / Muzeul Național al Marinei Române

Ti-a placut articolul?

Comentarii