Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mutarea unor secţii în clădirea SCJU aduce economii la buget

ro

09 Dec, 2010 00:00 1369 Marime text

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a susţinut ieri că prin mutarea fostei secţii medicale 3 din sediul fostului spital municipal în clădirea SCJU, dar şi a secţiei de oftalmologie şi a celei de chirurgie buco-maxilo-facială se face o economie în bugetul instituţiei spitaliceşti de 150.000 de lei pe lună, bani care erau folosiţi pentru întreţinerea clădirii în care funcţionau acestea

"Relocarea acestor secţii în incinta SCJU s-a făcut cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică, în urma unui plan care respectă normativele legale în vigoare: paturi, medici, spaţii. În plus, mutările s-au făcut în spaţii care au fost zugrăvite", a susţinut Căpăţînă.

Pe lângă aceste mutări, secţia de neonatologie a căpătat o nouă faţă, spaţiul de la etajul opt fiind refăcut în totalitate: fiecare incubator a fost legat la propria sursă electrică, astfel încât să se evite eventualele incidente. "Au fost renovate 28 de saloane la obstetrică-ginecologie. Copiii care se nasc cu probleme au acum un spaţiu dedicat loc, renovat complet, unde medicii se pot ocupa de ei". Toate aceste modificări se vor finaliza până la sfârşitul acestui an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii