Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mulţi nu au respectat indicaţiile salvamarilor. Câte persoane s-au înecat în Marea Neagră, pe litoralul românesc, în acest sezon estival (galerie foto)

ro

02 Sep, 2019 00:00 3553 Marime text
Iată că vara s-a sfârşit, cel puţin din punct de vedere calendaristic. În Marea Neagră, pe litoralul românesc, s-au înecat 16 persoane de la începutul sezonului estival (1 mai) până la data de 1 septembrie (inclusiv), potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”. Valurile puternice şi curenţii care trag oamenii în larg sunt principalele cauze.
Până la începerea anului şcolar, pe 9 septembrie, pe litoral vin ultimele serii de turişti, preţurile hotelierilor fiind mult mai mici faţă de sezonul care a trecut.
 
Aşadar, 16 persoane şi-au pierdut viaţa în acest sezon estival, în apele Mării Negre, pe litoralul românesc. Cei mai mulţi au pierit în ultima lună, când marea a devenit din ce în ce mai agitată. Totuşi, trebuie precizat că mulţi turişti ignoră steagul roşu arborat de salvamari pe litoral şi se aventurează în larg.
 

Semnificaţia steagurilor arborate de salvamari

 
Steagul roşu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. Steagul alb inscripţionat cu numele operatorului este opţional.
Când sub steagul roşu cu galben este arborat:
Steagul Roşu – scăldatul este interzis
Steagul Galben – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti
Steagul Alb/ Negru (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcaţiunilor.
Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opţional), e semn că aveţi liber la distracţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii