Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, adoptată de Senat

ro

09 Dec, 2019 19:17 1337 Marime text
Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu, scrie digi24.ro.

 Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Astfel, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

După votul moțiunii, Florin Cîțu a declarat: Ceea ce se întâmplă astăzi în România, că suntem vizați de o procedură de deficit excesiv, că trebuie să calmăm piețele, se datorează acestor minciuni pe care le-au spus social democrații și în speță domnul Teodorovici. Aici cred că ar trebui să fie legea responsabilității care sancționează cu închisoarea pe cei care au mințit în privința bugetului. Dacă PNL îmi cere demisia, îmi voi da demisia. Dacă era o moțiunea serioasă, discutam. E clar că nu există niciun argument. Românii vor aprecia că am spus adevărul.

Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii