Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

ro

20 Jun, 2022 15:08 1328 Marime text
foto: Facebook/ Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a criticat luni PSD, partid căruia îi reproşează că, de când a venit la guvernare, a început un „atac furibund la sectorul privat", a reiterat că în programul de guvernare nu sunt prevăzute taxe noi şi a menţionat că ar înţelege „foarte bine" companiile dacă vor să plece din România.
 

„În primul moment în care PSD a venit la guvernare, a început un atac furibund la sectorul privat. L-am oprit cât am putut, dar văd că acest atac continuă (...), este clar că nu se va opri. Eu mă uit la oameni în sectorul privat, mă gândesc la ei, care stau în fiecare zi şi îşi asumă riscuri. Eu nu aş învinovăţi pe nimeni dintre companii, dintre investitori.

Eu i-aş înţelege foarte bine dacă vor să plece. E ok, pentru că tupeul deja sfidează orice (...). Repet, două domenii, justiţie şi economie, a trebuit să fie ignorate de PSD (...).

Nu este un război, este un program de guvernare, PNL se ţine de programul de guvernare. Nu există nicăieri în programul de guvernare o frază în care să susţină că vom introduce taxe noi, că vrem să taxăm pe cineva (...).

Este un atac la sectorul privat aşa cum n-am văzut", a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează criticile din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, la adresa partenerilor liberali pe măsurile fiscale.


Florin Cîțu a mai susţinut că oamenii din sectorul privat „nu ştiu ce să facă", notează Agerpres.
 

„Întotdeauna voi fi avocatul sectorului privat şi dacă în sectorul privat sunt companii care vor să discute, să discutăm despre această problemă, oricând uşa mea este deschisă şi cu sfatul dar şi să-i ascult.

Aşa ceva, vă spun, gândiţi-vă că oamenii în sectorul privat nu ştiu ce să facă, să investească sau să ţină banii pentru taxe. Eu vă spun, am ajuns şi mă uit la situaţia din România, a ajuns cumva să aştepţi să-ţi bată cineva la uşă şi să zică: Suntem de la PSD, am venit să vă luăm banii, cam aşa arată situaţia azi în România", a adăugat el.


El a afirmat că o discuţie despre Codul fiscal este bună, dar nu „golăneşte", ci în Parlament.
 

„Vrem să avem o discuţie despre Codul fiscal în România? Asta e bine, facem o discuţie, dar nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte, heirupistic, în două săptămâni, cu termene. Nu.Facem o dezbatere în Parlamentul României, comisiile din fiecare partid, discutăm, vedem care sunt opţiunile, ne uităm la estimări (...), nu e o chestie pe care ne-o aruncă în fiecare zi cineva (...). PSD ar trebui să tacă câţiva ani de zile. Aici cred că sunt în asentimentul tuturor românilor", a arătat Cîţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii