Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale ITM Constanța la stațiile peco și GPL din județul Constanța

ro

29 Aug, 2023 14:48 960 Marime text
Foto: UnsplashÎncepând de astazi 29.08.2023, la nivel national, inclusiv in judetul Constanta, se desfasoara controale cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

Potrivit unui comunicat al ITM Constanța, decizia vine și ca urmare a evenimentului produs in urma cu două zile la Crevedia si  are in vedere  ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produce și implica riscuri legate de siguranța publică in funcționarea și exploatarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

In prezent in  judetul Constanta exista 74 de statii de distribuire carburanti, 24 fiind mixte – adica sunt prevazute si cu schiduri pentru gaz iar 52 sunt fara schiduri.

Alte 24 de schiduri sunt independente.

„Pana in data de 08.09.2023, data finalizarii campaniei,  apreciem ca se vor face verificari in toate statiile de carburanti .
Controalele vor viza respectarea legislatiei  atat in domeniul relatiilor de munca cat si al securitatii si sanatatii in munca la angajatorii sus mentionati, echipele de control  fiind  formate din inspectori de munca, atat  RM cat si SSM, in functie de dimensiunea obiectivelor controlate“ - au mai precizat reprezentanții ITM Constanța.

In principal obiectivele campaniei sunt :
-identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie;
-eliminarea neconformitațiilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;
-creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și  lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării  atat a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă cat si in cel al  sănătatii și securitatii în muncă pentru domeniile de activitate sus menționate,
-eliminarea neconformitățiilor constate, în domeniul securității și sănătății in munca  la angajatorii din domeniile de activitate vizate de campanie.
 
Citește și: 

Verificarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, dispusă de premierul Marcel Ciolacu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii