Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, explicație despre masca pe care a purtat-o la ceremonia din Portul Constanța

ro

10 Jan, 2022 18:27 2269 Marime text

  • Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a transmis un mesaj pe contul său de Facebook în care dă lămuriri în legătură cu masca pe care a purtat-o pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanța.
 



Masca părea să fie din material textil. Începând de sâmbătă, 8 ianuarie,  românii nu mai au voie să poarte măști textile, ci doar măști medicinale sau FFP2.
 



Acesta a atașat și două poze prin care arată că masca sa este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil.


 







Iată mesajul integral transmis de ministrul Vasile Dîncu!




 


Cu privire la discuțiile din spațiul public referitoare la tipul măștii de protecție pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanța, doresc să lămurim cât se poate de clar situația:
 
 
Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, așa cum vedeți în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspirația de a o prezenta jurnaliștilor prezenți la ceremonie, pentru a evita discuțiile ulterioare;
 
 
Montarea celor două măști a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenți, care mi-a propus această soluție;
 
 
 
 
Deși masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecție în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie.

 



Sursa foto: ZIUA de Constanța/ Facebook/ Vasile Dîncu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii