Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, în vizită oficială în Republica Moldova

ro

19 Dec, 2022 08:31 1055 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Foto: Facebook/Bogdan AurescuMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu efectuează, în perioada  19-20 decembrie 2022, o vizită oficială la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului și ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit MAE, cu prilejul vizitei, șeful diplomației române va avea consultări politice cu omologul său și va fi primit de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de către Prim-ministrul Natalia Gavrilița și de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, vor fi abordate aspecte privitoare la contracararea impactului de ansamblu asupra Republicii Moldova al războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. De asemenea, vor fi discutate teme de interes prioritar precum conlucrarea în domeniul securității energetice, accelerarea cooperării sectoriale, cooperarea economică și măsurile de asistență întreprinse de România în beneficiul Republicii Moldova.

„Un subiect central de dialog va fi reprezentat de avansarea parcursului european al Republicii Moldova ca urmare a primirii, de către Republica Moldova, în iunie 2022, a statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și de sprijinul concret al României pentru acest obiectiv, inclusiv deschiderea negocierilor de aderare la UE.
În acest context, ministrul Bogdan Aurescu va evidenția faptul că România va continua să acorde sprijin prioritar, cuprinzător și solid Republicii Moldova în demersurile care vizează consolidarea securității energetice, avansarea parcursului de integrare europeană, precum dezvoltarea capacității instituționale pentru implementarea eficientă a reformelor.
Vizita va oferi prilejul pentru un schimb aprofundat de opinii și pentru coordonare în perspectiva conlucrării în următoarele luni, atât în ceea ce privește agenda bilaterală, cât și cooperarea în formatele europene și internaționale“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii