Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, consultări bilaterale la București cu omologul croat, Gordan Grlić Radman

ro

27 Nov, 2022 15:21 1120 Marime text
Bogdan Aurescu. Foto: FacebookMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea luni, 28 noiembrie 2022, o rundă de consultări politice bilaterale cu ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Croația, Gordan Grlić Radman, în cadrul vizitei pe care șeful diplomației croate o va efectua la București, la invitația omologului român.

Potrivit unui comunicat al MAE, vizita constituie o oportunitate importantă pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic și intensificarea cooperării economice și sectoriale între România și Republica Croația, având în vedere inclusiv contextul aniversar, de împlinire, în 2022, a 30 de ani de relații diplomatice româno-croate.

„Totodată, cei doi miniștri de externe vor aborda, în cadrul consultărilor, subiecte de actualitate de pe agenda regională, europeană și de securitate, cu accent pe parcursul european, atât al partenerilor estici, cât și al celor din Balcanii de Vest, precum și pe implicațiile multiple și complexe ale războiului ilegal și brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv din perspectiva impactului asupra evoluțiilor din regiunea Mării Negre și asupra altor state, precum Republica Moldova, a securității energetice și a celei alimentare, la nivel global.
În cadrul consultărilor va fi abordat pe larg și stadiul aderării celor două state la Spațiul Schengen“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii