Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Economiei propune diminuarea numărului angajaţilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor

ro

21 Sep, 2018 00:00 1460 Marime text
Ministerul Economiei a publicat în transparenţă decizională un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare. Practic, este redus numărul de angajaţi din instituţie.
 
Având în vedere faptul că la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, din numărul total de 940 de posturi de demnitari 397 sunt la nivel central şi 543 la nivel teritorial, este necesar ca Hotărârea de Guvern nr. 700/2012 să se modifice. Faţă de cele precizate, se impune diminuarea numărului total de posturi al ANPC cu 15, astfel, numărul total va fi de 925, exclusiv demnitari, din care pentru aparatul central 382, iar pentru comisariatele regionale pentru protecţia consumatorilor - 543.
 
Cele 15 posturi sunt vacante, nebugetate şi au statut de posturi contractuale, în cadrul Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.
 
Reprezentanţi instituţiei spun că acele locuri sunt vacante pentru că sunt blocate angajările, dar sunt necesare pentru buna desfăşurare a activităţii. „Normal că am fi avut nevoie de posturile respective. Ne afectează”, au punctat surse din cadrul ANPC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii