Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Interne Un copil disperat, o echipă dedicată. Povestea unei salvări miraculoase

ro

18 Sep, 2023 21:30 1094 Marime text

foto: MAI Într-o după-amiază obișnuită, o plecare voluntară de la domiciliu a unui copil cu deficiențe s-ar fi transformat într-o experiență de viață cu adevărat dramatică.

Datorită mobilizării exemplare a jandarmilor, pompierilor, voluntarilor o tragedie a fost evitată.

Iată postarea de pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne: 

„M-a pupat! În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului. În acea clipă, tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna ! Asta mi-au transmit mânuțele care m-au îmbrățișat cu atâta putere.”

Asta ne-a declarat colegul nostru și asta își va aminti toată viața cel care împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari au făcut tot ce era posibil, în această după-amiază, ca o simplă plecare voluntară de la domiciliu să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

Băiețelul din brațele colegului nostru își va sărbători, peste câteva zile, cei 8 anișori, în siguranță, lângă familie, datorită unei mobilizări exemplare și datorită unor oameni care fac cinste acestei meserii.

Băiețelul ale cărui mânuțe și-au lăsat amprenta pe uniforma colegului nostru este un copil cu deficiențe, locuiește împreună cu cei trei frați într-o zonă rurală, într-o familie modestă, iar astăzi, în jurul prânzului, s-a îndepărtat de casă și nu a mai reușit să își găsească drumul înapoi.

Acela a fost momentul când părinții, disperați, au anunțat polițiștii.

Iar mobilizarea a fost exemplară !În mai puțin de 4 ore, înainte de lăsarea întunericului, băiețelul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zona cu vegetație deasă, dezorientat, confuz și disperat.

“Sunt recunoscător că am putut să ajut, pentru că am fost la locul potrivit, în momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ajutorul meu. În același timp, mă simt norocos că am primit cea mai emoționantă recompensă, o îmbrățișare care a lăsat urme pe uniforma și în sufletul meu ! “

Acestea au fost cuvintele colegul nostru, Ionuț, subofițer în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, încadrat din 2016, cel care poartă cu mândrie pe uniforma lui conturul lăsat de omulețul salvat.

FELICITĂRI, TUTUROR!

 Mulțumim!- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Știri ConstanțaImagini de la fața locului. Gest inuman! Nou-născut abandonat între pietre, spre apă, la Eforie Nord (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii