Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:39 01 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miercuri, poliţiştii locali din Constanţa au aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

ro

12 Sep, 2019 14:08 927 Marime text
În  cursul zilei de 11 august 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 2.
 
Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor de conviețuire socială.
 
Au fost monitorizate și verificate,  în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Strada Semănătorului,Str.Dionisie cel Mic, Zona Eden,  Cartier Trocadero, Cartier Anadalchioi, Zona Victoria, Piața Tomis 3, Piața Cireșica, Piața Brotăcei, Cartier Social Henri Coandă, Stadion Badea Cârțan, Zona Dacia, Cartier Tomis Nord, Parc Tăbăcărie, Sat Vacanță, Cartier Palazu Mare, Cartier Tomis Plus.
 
Au fost legitimate 41 de  persoane, dintre care una a fost predată serviciilor sociale spre soluționare, iar două au fost conduse la sediul unității de politie locala pentru identificare și luarea măsurilor legale, conform competenţelor.
 
Au fost verificati 6 operatori economici care își desfășurau activitatea comercială pe sectorul  Serviciului Ordine Publică 2.
 
 A fost constatată o infracțiune de comercialzare produse accizabile sau care sunt supuse unui regim vamal și s- au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.594 lei.
 
Din acestea, 12 amenzi au fost constatate pentru săvârșirea unor fapte antisociale precum aruncarea unor ambalaje, deșeuri menajere sau diverse obiecte pe domeniul public,  răscolirea gunoiului din containere, plimbatul în spațiul public al  animalului de companie dintr-o rasă canină fără lesă, o amendă pentru nedeținerea autorizației de folosire a tramei stradale.
 
12 abateri  contravenționale au fost constatate pentru  tulburarea ordinii publice, apelare la mila publică și consum de alcool într-un loc interzis, un proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pentru nedeținerea autorizației de funcționare pentru desfășurarea unor acte de comerț cu caracter temporar.
 

O abatere contravențională a fost constată pentru consum de produse din tutun într-un spațiu public închis și opt amenzi au fost constatate pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, în special pentru oprirea autovehiculului în loc nepermis și circulația cu vehiculul cu tracțiune animală pe raza municipiului Constanța.
De asemenea, s-au dispus măsuri complementare de imobilizare a două vehicule cu tracțiune animală.
 
Atelajele hipo au fost ridicate de pe carosabilul  din cartierul constănțean Palazu Mare, de către administratorul tramei stadale  și au fost depozitate într-un loc special amenajat de autoritatea publică locală.
 
Poliţia Locală menţionează faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Sursă foto: Poliţia Locală Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 12 Sep, 2019 14:48 Pe Banu Mihalcea si Fagetului intre Chiliei si Mamaia sunt persoane care isi trag caruta pe trotuar de cele mai multe ori,cand nu le baga in curti. Iar la intersecția Chiliei cu Banu Mihalcea se spala covoare pe trotuar sau direct pe strada.