Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micutul balerin, vedeta spectacolului de la Cumpana

ro

22 Jun, 2009 02:20 3513 Marime text

cumpana_balet.jpgŞcoala de Balet „Nicolae Spirescu" din Cumpăna este prima şi deocamdată singura de acest gen înfiinţată în mediul rural în România

Comuna Cumpăna a demonstrat sâmbătă, că este un mic, dar promiţător univers al artei dansului. 

Scena Casei de Cultură Cumpăna a găzduit sâmbătă, spectacolul de final de stagiune a Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu" din localitate. Amfitrionul serbării care a încununat munca profesorilor şi a elevelor în stagiunea 2008 - 2009 a fost chiar profesorul Nicolae Spirescu, directorul şcolii.

Sala Casei de Cultură s-a umplut de părinţi, bunici şi localnici, care au dorit să le vadă dansând pe cele 30 de tinere balerine. Programul manifestării artistice a debutat cu un dans intitulat „Pisicile roz" - o adaptare după „Pantera Roz" - pregătit de grupa mare a Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu". A urmat un alt moment artistic - „Căutare", după care balerinele au impresionat audienţa cu o polcă într-o interpretare originală. Atmosfera creată în sala de spectacole a fost una de poveste. La tot pasul, vedeai în sală mici zâne, înveşmântate în tutu roz, cu părul strâns, de mămicile grijulii, în creştetul capului într-un coc ornamentat cu floricele

Fragment din „Albă ca Zăpada"

La spectacolul de sfârşit de stagiune a şcolii de balet din Cumpăna au fost invitaţi şi elevi ai şcolii de balet din Constanţa, care au pregătit un fragment din dansul „Albă ca Zăpada". Elementul surpriză al acestui spectacol l-a constituit prezenţa pe scenă a unui mic balerin. Daniel Moldoveanu, căci despre el este vorba, a interpretat rolul vânătorului din „Albă ca Zăpada" - o interpretare dramatică şi în acelaşi timp plină de energie, care a smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor. Profesorul Nicolae Spirescu a declarat înaintea fragmentului de dans că şi-ar dori ca şi la Cumpăna să aibă măcar un elev, alături de toate celelalte tinere speranţe ale baletului constănţean. Directorul Spirescu a precizat că şcoala de balet a fost înfiinţată cu sprijinul primarului Mariana Gâju, care şi-a dorit foarte mult ca şi copiii comunei să aibă şansa unui viitor în acest domeniu.             

Oaspeţi de seamă

Înfiinţată în anul 2003, Şcoala de Balet „Nicolae Spirescu" din comuna Cumpăna a devenit prima de acest fel din România. Implicarea unor personalităţi de la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski" din Constanţa a motivat eforturile comunităţii locale de a susţine acest proiect. Spectacolul susţinut sâmbătă la Cumpăna a fost apreciat şi aplaudat şi de către consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan, însoţit de soţia sa, care a onorat invitaţia administraţiei locale şi a reprezentanţilor şcolii de balet. Doamna consul a fost foarte impresionată de prestaţia tinerelor talente din Cumpăna, făcând mai multe poze pentru arhiva personală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii