Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meseria e brățară de aur! Harta școlilor profesionale și liceelor tehnologice din județele Constanța și Tulcea

ro

31 Mar, 2022 14:10 1489 Marime text
 Asiciația Firmelor Constănțene
Asociația Firmelor Constănțene promovează în rândul operatorilor economici soluția captării viitorilor angajați calificați din rândul elevilor înscriși în sistemul de educație profesional-dual și funcționează ca element de legătură între firmă și elev și între firmă și primărie cu scopul de a facilita procesul de implementare și evoluția optimă a acestor rapoarte în timp.

Asociația Firmelor Constănțene folosește instrumente specifice pentru a implementa cea mai bună strategie în recrutarea forței calificate de muncă pentru firmele partenere, una din platformele folosite în acest scop fiind website-ul meserii.ro. Acesta este dezvoltat de Civic Net și finanțat de OMV Petrom prin proiectul ”Țara lui Andrei” și prezintă o hartă interactivă a școlilor profesionale și liceelor tehnologice din țară, constituind un instrument oportun părinților și elevilor care se orientează ca opțiune educativă către învățământul profesional sau dual și firmelor care au nevoie de forță calificată de muncă.

Identificarea acestor unități de învățământ se face nu doar prin localizare, ci și prin datele de contact și calificările pe meserii pe care le oferă fiecare școală sau liceu în parte, precum și prin numărul de elevi înscriși la calificările respective.

Datele expuse pe meserii.ro sunt oficiale, verificabile, cele peste 200 de calificări având la bază standardul de pregătire profesională sau fișa calificării.

Spre exemplu, calificarea electrician exploatare joasă tensiune se regăsește la Colegiul Tehnic Energetic Constanța, la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, la Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari, la Liceul Tehnologic ”Axiopolis” Cernavodă, iar, în Tulcea, la Liceul Tehnologic Măcin și la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”.

Învățământul profesional în sistem dual reprezintă o soluție cu beneficii multiple atât pentru firmele care își pregătesc viitorii angajați calificați, cât și pentru elevii care se bucură de avantaje financiare pe toată perioada școlarizării lor și de garanția unui loc de muncă cu care va fi familiarizat deja, după terminarea studiilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii